De eigenaren van deze bostuin in Driebergen zijn al ruim 20 jaar klant bij Van Dijk Tuinen. Na het bouwen van hun nieuwe huis, hadden we het genoegen een compleet nieuwe tuin aan te leggen. Het huis is duurzaam gebouwd en die gedachte is doorgetrokken naar de tuin. De bostuin is beplant met bij- en vlinderaantrekkende zomerplanten en struiken.

Deze regio wordt gekenmerkt door een zandgrond. Dit brengt extra voorbereiding met zich mee bij de aanleg. De bodem is bijvoorbeeld verrijkt met goede compost als voedingsbodem voor de nieuwe beplanting. Dit komt ook het gazon ten goede en is belangrijk voor de wens van deze tuinliefhebbers. Zij wilden namelijk een groter gazon, waarbij ze lekker het bos in konden kijken.

Het hele jaar een kleurrijke tuin

Om de tuin het hele jaar door kleurrijk en groen te houden, is gekozen voor gebalanceerde samenstelling van de planten met onder andere varens en rododendrons. Onze hoveniers verzorgen iedere maand het tuinonderhoud. Om het gras sterk en groen te houden, doet de maairobot dagelijks zijn werk (ook met regen). De grasmat ligt er strak bij waardoor de tuin er verzorgd uitziet. De maairobot is ook via de smartphone te bedienen.