Tuinontwerp op maat

stappenplan tuin ontwerpen
inspiratie opdoen voor uw tuin ontwerpen

Inspiratie en advies

Wellicht weet u precies hoe uw toekomstige tuin eruit gaat zien. Wanneer u dat nog niet weet of open staat voor verrassende ideeën dan bent u van harte welkom. We inspireren u graag aan de hand van gerealiseerde projecten en onze jarenlange ervaring in tuinen.

Wensen inventariseren voor uw tuin

Wensen inventariseren en functies bepalen

We horen graag wat u belangrijk vindt. U kunt aangeven wat uw wensen zijn met betrekking tot privacy, het gazon, bomen, terrassen, parkeerplaatsen, paden, tuinhuis, vaste planten, speeltoestellen, zitplekken, moestuin, zonnedoek, lunchen, bloesem, kliko's, opbergplaatsen, pergola, verlichting, zwembad, enzovoort.

moodboard maken voor uw nieuwe tuin

Moodboard maken en sfeer bepalen

Een tuin is niet alleen het aanleggen ervan, maar het vertalen van een prettig gevoel in een uitvoerbaar ontwerp. Door het maken van een moodboard bepalen we samen de sfeer. Kiest u voor modern, mediterraans, Japans, romantisch, bourgondisch of toch liever voor landelijk?

vlekkenplan nieuwe tuin

Vlekkenplan

We bespreken factoren van blijvende invloed, zoals de ligging van uw tuin. Daarnaast bekijken we de grondsoort, niveauverschillen en de omgeving.

tuin ontwerpen

Ontwerpen

In deze stap begint het echt ontwerpen van uw tuin en worden belangrijkste zaken gecombineerd in schetsontwerpen. We werken van creatie naar concrete uitwerking. Na de presentatie van het ontwerp bespreken we de praktische invulling, zoals de uitvoering van het werk, eventuele aanleg van verlichting of een beregeningssysteem. Nadat het ontwerp is goedgekeurd, sturen we u een definitieve offerte voor de aanleg van de tuin.

3D presentatie tuinen

3D presentatie

Voor een beter inzicht en verbeelding van uw toekomstige tuin, krijgt u een exclusieve 3D presentatie. Tuinmeubilair, bestrating en beplanting in 3D geven meer diepte aan uw tuin en uw gevoel. We merken dat het tuinontwerp daardoor meer tot leven komt.

Beplatingsplan tuin

Beplantingsplan

Planten geven leven aan uw tuin en zorgen meer beleving. Het is een ontwerp op zich. We nemen u graag mee in onze groene wereld om kennis te maken met talloze soorten planten en met hun eigen kenmerken en functies. Naast een tuinontwerp in 2D en 3D maken we voor u een uitgewerkt beplantingsplan, inclusief soorten en aantallen.

tuin aanleggen

Aanleggen

Bij een hovenier wordt vaak als eerste gedacht aan het aanleggen van tuinen. Voor Van Dijk Tuinen is dit daarentegen een van de laatste stappen. Een spannende stap waarbij alle ideeën, keuzes en ontwerpen samen komen. We wensen u alvast heel veel plezier in uw nieuwe tuin!

tuinonderhoud

Onderhouden

We komen graag bij u terug om uw tuin gezond en opgeruimd te houden. Met meer dan 25 jaar ervaring, weten we als geen ander hoe we uw tuin in topconditie kunnen houden. U kunt jaar na jaar genieten van uw droomtuin.

Welkom in onze showroom!

michelle vandijktuinen 320

Specifieke tuinwensen?

Bel met ons kantoor op:

030 - 656 76 76  of