Tuintechnieken

Tuinverlichting

Verlichting is vooral in de winter erg fraai. Het geeft diepte aan uw tuin en u kunt mooie bomen, planten of bouwkundige elementen prachtig uitlichten. Zo geniet u op donkere avonden ook vanuit de woning nog van uw tuin. Ook uw terras kunt op een sfeervolle manier verlichten, zodat u op een warme zomeravond nog lekker lang buiten kunt zitten.

Belichtingsplan bij uw tuinontwerp

Bij het maken van een tuinontwerp kunnen we meteen een verlichtingsplan opstellen. Zo ziet u welke onderdelen van uw tuin we kunnen accentueren. Daarnaast kunnen we de elektra bij de aanleg goed wegwerken.

Verschillende lampen

Lampen, ook wel verlichtingarmaturen genoemd, zijn er in vele verschillende vormen en maten. U kunt kiezen uit design of klassiek, robuust of verfijnd, lantaarns of spots. Omdat er zo veel soorten en leveranciers van verlichtingsarmaturen zijn, hebben we een selectie gemaakt van lampen waarmee wij goede ervaringen hebben. 
 
 
 

Maatwerk in hout, zink en wilgentakken

Voor ons is het vanzelfsprekend: wij maken uw complete tuin op maat. U geeft zelf aan of u het muurtje strak en recht wilt of juist mediterraan. En passend bij uw tuin krijgt de vijver een zinken of juist bakstenen rand. Alle kleine accenten kunnen we zelf aanleggen of bouwen. Ook muurtjes, vijvers en details als plantenbakken, werktafels, aanrechten of kasten maken we op maat.

Zink op maat

Voor zinken plantenbakken of vijvers met een zinken rand werken we altijd samen met onze vaste loodgieter. Hij beschikt over degelijk materiaal en zorgt voor een nette afwerking.

Houten veranda en kasten

Van Dijk Tuinen maakt houten veranda’s op maat. Vaak van duurzaam Douglashout. Zo kunt u ook op een regenachtige zomeravond buiten zitten. Voor de kliko of het wegwerken van technische materialen maken we regelmatig een stijlvolle, houten oplossing. Denk aan een tuinkast van larixhout of een pomphuis van bankiray rabbat delen, zodat alle pompen voor het zwembad netjes uit zicht staan.

Beregeningsysteem

Vergeet u nogal eens uw planten water te geven of bent u geregeld een paar dagen weg? Laat de kraan de planten zelf water geven. Tuinen met beregening vragen minder onderhoud en staan er vaak weelderig bij. Tegenwoordig zelfs met smartphone te bedienen!

Pop-up sproeiers

Met een beregeningssysteem worden uw tuinslang en sproeier overbodig. Het systeem bestaat uit bijna onzichtbare pop-up sproeiers die zijn verbonden met ondergrondse leidingen. Als er waterdruk op de leiding komt, komen de pop-up sproeiers omhoog en geven ze de planten water.

Leidingwater of grondwater

U kunt de leiding laten aansluiten op uw buitenkraan. Of we verbinden de leidingen met het grondwater of oppervlaktewater. Door elektrische kranen of een eenvoudig te programmeren kraancomputer hebt u verder geen omkijken meer naar uw tuin.

Tip: zet de beregening ’s ochtends aan. Veel mensen geven ’s avonds pas water, maar dan blijft de beplanting te nat en ontstaan sneller schimmels.