Een tuin aanleggen in Odijk is een heerlijk thuiswedstrijd. Voor onze hoveniers zijn dit mooie projecten waar zij zo'n twee a drie weken druk mee zijn. De oude tuin hebben we leeggehaald en daarna hebben we een compleet nieuwe privacy-beschermende tuin aangelegd. Dat is inclusief de schuttingen, verlichting, beregeningsinstallatie, slimme maairobot, de overkapping en het tuinhuis. Alles is op maat gemaakt.

De bewoners waren nog geen klant bij ons en hebben na een bezoek aan onze showroom een wensenlijst opgesteld en moodboard gemaakt. Die (visuele) informatie hebben we samen met onze architect omgezet naar een prachtig ontwerp. De tuin is een 2e huiskamer geworden, mede door de overkapping aan het tuinhuis. Hier wordt niet alleen heerlijk gedineerd en geborreld, maar ook thuis gewerkt.

De tuin straalt rust uit en is door de juiste plantenkeuze onderhoudsvriendelijk. Voor ons betekent 'onderhoudsvriendelijk' niet een tuin vol tegels, maar een goede combinatie van planten, beregening en natuurlijk een subtiel weggewerkte maairobot. Ziet u hem te staan?

 

 

Duurzame tuin

Het bijzondere aan deze tuin, is dat het regenwater opgevangen wordt in een groot infiltratie krat zodat het regenwater niet verdwijnt naar het riool waar het met veel energie gezuiverd wordt. Het infiltratie-krat geeft het water langzaam af aan de bodem en is daardoor een stuk milieuvriendelijker.