In deze nieuwbouwwijk in Amerongen hebben we tuinliefhebbers (voor de tweede keer) blij kunnen maken met een natuurlijke tuin. Een echte leeftuin met veel groen en aantrekkelijke planten voor bijen en vlinders. Lekker picknicken in de voortuin, buiten eten met het gezin in de achtertuin of een gezellig avondje doorbrengen met vrienden onder de overkapping. Deze tuin biedt het allemaal!

De tuinen zijn ontworpen en aangelegd tijdens de bouw van het huis. Het tuinontwerp was in 1 keer goed! Er zijn geen aanpassingen gemaakt. Dat komt mede doordat we bij elke tuin dezelfde stappen doorlopen zoals het maken van een moodboard, een vlekkenplan en een 3D-presentatie. Daarna is alles in 1 keer helemaal afgewerkt, zodat de bewoners direct konden genieten van hun tuin.

Bijzonder planten en bomen

Op het veranda-dak zijn Sedum-planten gebruikt om het natuurlijke karakter van de tuin te benadrukken. Daarnaast hebben we een 'Koelreuteria paniculata' (lampionenboom) gezet. Deze van oorsprong Oosterse boom biedt het hele jaar door een mooi aanzicht. De meerstammige Heptacodium bloeit prachtig in augustus.

In de tuin is Cortenstaal en veel Douglas-hout gebruikt voor een moderne landelijke uitstraling die aansluit op het moderne ogende woonhuis. Die sfeer is doorgetrokken in de overkapping en de berging. De tuin zorgt voor een gezellig sfeertje in de woonwijk, maar ook voor een beetje afscherming voor privacy.