De tuin is steeds vaker een onderdeel van het huis, zo ook deze tuin in Soest. Deze tuinliefhebbers liepen in onze showroom binnen met foto's van tuinen hen aanspraken. Ze wilde geen concessie doen op kwaliteit en het beste uit hun tuin halen. Op basis van onder andere hun moodboard hebben we hen blij kunnen maken met een parkachtige tuin met een uitzicht op een dennenbos en boomhut voor de drie kinderen.

De grootste uitdaging zit onder de grond

Het resultaat is prachtig geworden, maar de echt uitdaging van deze tuin zit onder de grond. Dit klassiek ogende huis staat op de rand van de Soester Duinen. Een natuurgebied dat zich kenmerkt door de pure witte zandgronden. Voordat de tuin aangelegd kon worden, is 50 centimeter van de toplaag verwijderd en vervangen door voedingsrijke tuinaarde. Door deze bijzondere ondergrond is gekozen voor specifieke planten die goed groeien op deze grond.

Speel-tuin voor de kinderen 

Samen met een gespecialiseerde boomhut-bouwer, hebben we een tuin gemaakt waarin de kinderen van dit gezin heerlijk kunnen spelen. Voetballen, springen op de ingegraven trampoline, lekker op avontuur in de boomhut of een vuurtje stoken in de zitkuil... Het kan er allemaal! De "wolken van Taxus" geven een mooie touch aan de tuin.

Een compleet plaatje

Onze 3 hoveniers zijn een maand bezig geweest om deze chique droomtuin te realiseren. Inclusief oprit voor de auto's. Gelukkig zijn we vroegtijdig ingeschakeld. Al tijdens de bouw van het huis hebben we contact gehad met de binnenhuisarchitect. Het 'Castle grind', de verlichting, slimme tuintechnieken tegen onkruid, de beregeningsinstallatie en de maairobot zorgen samen voor een prachtig resultaat en minder onderhoud.