De bewoners van deze villa wilden graag een tuin die goed bij de woning paste en waar het hele gezin volop gebruik van kon maken. We zijn met onze architect aan de slag gegaan en kwamen 4 weken later met een ontwerp in 2D en 3D. Er is een zwembad en een jacuzzi op een mooie plek in de tuin gerealiseerd, omgeven door veel beplanting waardoor je een echt vakantiegevoel ervaart. Vanwege de beplanting is privacy gewaarborgd.

 

 

Bouwhut bouwen

Speciaal voor de kinderen is er een speelveldje aangelegd en hebben we een gave boomhut gebouwd. Ze kunnen heerlijk hockeyen op het veldje of lekker spelen in de boomhut die compleet van kastanjehout is gemaakt.

De witte (op maat gemaakte) muren in de zithoek en bij het zwembad zorgen voor intieme plekken en geven diepte aan de tuin. Naast het zwembad is er een ruim vlonderterras van hardhout aangelegd met 4 ligbedden. Een heerlijke plek waar je relaxed in de zon kunt liggen.

IJsselstein ligt in de buurt van een rivier (De Lek) en heeft daardoor van oorsprong een kleigrond. Met de aanleg van de tuin hebben we rekening gehouden met de beplanting. Deze is divers en deels groenblijvend waardoor de tuin in elk seizoen een mooi beeld geeft.

De grote keramische tegels van 90x90 cm zijn gevoegd waardoor er geen onkruid tussen kan groeien.

Zwembad met zonneterras

De zwembadrand is op maat gemaakt in dezelfde tegelsoort als het terras, waardoor er een eenheid ontstaat met een modern uiterlijk.

Na de aanleg hebben we met de tuineigenaren afgesproken dat wij ook de tuin periodiek onderhouden. Elke maand komen we langs, zodat de tuin altijd in goede conditie blijft en de bewoners er volop van kunnen genieten.