De opdrachtgevers wilden een strakke tuin met weinig onderhoud, maar wel met beplanting voor de sfeer. “We hebben geen groene vingers”, gaven ze aan bij het eerste gesprek in onze showroom in Odijk. Bij het aanleggen van de tuin hebben we daar expliciet rekening mee gehouden.
 

De tuin die we gerealiseerd hebben, bestaat uit een lekker groot terras van keramische tegels in een hardsteen kleur. Deze zijn gecombineerd met houtlook tegels. Daarnaast zijn er witte plantenbakken op maat gemaakt met gemakkelijk te onderhouden planten. De bamboe, lavendel en geraniums hebben relatief weinig aandacht nodig. De groenblijvende grassen en groenblijvende heesters zorgen het hele jaar door voor een fris en rustgevend beeld.

Schutting met buitenbehang

De schutting rechts is bekleed met een wit buitenbehang in dezelfde stijl als de plantenbakken. Dit geeft direct een strak beeld. Het buitenbehang is over een schutting geplaatst en is gemakkelijk schoon te houden, net als de plantenbakken.

Op de muur (aan de linkerzijde) zijn dunne latten van bamboe bevestigd door middel van een kliksysteem. Hierdoor zijn er en geen schroeven zichtbaar! De latten lopen over in een bankje, zodat er wat extra zitruimte is gecreëerd.

 


 

Beregening met een kraancomputer

Op de buitenkraan is een eenvoudige beregening gemonteerd. In elke plantenbak loopt een druppelslang die wordt aangestuurd door een kraancomputer.

Neem contact op met Jeroen van Dijk voor een persoonlijke afspraak.