We zijn erg trots dat we deze tuin mochten aanleggen en zijn blij met het resultaat. Net als de bewoners. Deze tuin in Nieuwegein had een flink hoogteverschil en was moeilijk bereikbaar, maar alle wensen zijn vervuld! Door het maken van een goed ontwerp in 2D en 3D hebben we de opdrachtgever verrast en kunnen ze nu volop genieten van hun tuin.
Bijna alle materialen in deze tuin zijn met een hijskraan over de woning heen getransporteerd. We zien moeilijk bereikbare plekken als een uitdaging. Heeft u ook een uitdagende tuin? Laat het ons weten!

Luxe overkapping met jacuzzi en barbecue

Onder de grote overkapping is een heerlijke plek gemaakt, mét jacuzzi te zitten. Het shutterscherm zorgt voor privacy en geeft sfeer aan de overkapping. Deze overkapping van hardhout in combinatie met Douglas hout is bereikbaar via de twee drijvende staptegels in de vijver. In de vijver is zelfs een kleine waterval gemaakt die in de avond wordt aangelicht. Onder de overkapping staat ook een gasbarbecue en een tafel waar je ’s avonds heerlijk op je gemak kunt eten. Zelfs als het wat begint te regenen.

Vanuit de overkapping is een mooi zicht op de afwisselende beplanting. De combinatie van siergrassen en bloeiende vaste planten maakt de tuin in elk seizoen boeiend.

Hardhouten vlonderterras aan het water

Een niveau lager in de tuin bevindt zich het hardhouten vlonderterras aan het water. Hier hebben de bewoners heerlijk de ruimte om te zitten en kunt genieten van alles wat er bij het water leeft. De vlonder is door twee trappen te bereiken. Een speelse trap van grote oudhollandse betontegels die elkaar overlappen en een wat royalere trap van oudhollandse traptreden.

Het was een flink project waar een aantal weken aan is gewerkt door een vaste ploeg hoveniers. Er komt veel bij kijken. Onze hoveniers vinden het ontzettend leuk om dit soort projecten te realiseren!