De Regenboog, de Prinsenark en de Schatkamer zijn de uitnodigende locaties van christelijke kinderopvang Shezaf in Alphen aan den Rijn. Van Dijk Tuinen legde nieuwe, natuurlijke kindertuinen aan die passen bij de uitstraling van de organisatie: kleinschalig, warm, gezellig en persoonlijk.

Speeleilanden van natuurlijk materiaal

Verstoppen in een kastanjepalen hut, tuinieren in moestuinbakken, spelen in de stoere zandbak. Voor de kinderen en begeleiders van Shezaf ontwierp Van Dijk Tuinen overzichtelijke, veilige tuinen met verschillende speeleilanden. Zo kunnen de kinderen elke dag opnieuw op avontuur: rennen, spelen, tuinieren of… lekker liggen in het gras.

Kinderen kunnen lekker spelen en springen in deze royaal opgezette tuin met grasveld, glijbaan en trampoline. Tegelijkertijd is de tuin Zuid-Europees zonnig en stijlvol ingericht me loungeplekken. Ziet u hoe de bank doorloopt van loungeterras naar kindertuin? Of hoe het speelelement onderdeel wordt van de houten bank? Ze zijn op maat gemaakt door de mannen van Van Dijk Tuinen.

Royale oprit en voortuin met buxuswolken

De achtertuin is een plek om te relaxen, spelen en eten. Voor de voortuin waren er andere wensen: een ruime oprit bijvoorbeeld, die toch welkom oogt met borders en bloemen. Of een functionele, makkelijk te onderhouden voortuin. De wolk van buxussen zorgt voor een vriendelijke, stijlvolle uitstraling.

In de zandbak spelen wordt bij het Utrechtse kinderdagverblijf De Kinderboot extra aantrekkelijk in de avontuurlijke op maat gemaakte houten boot.

Spelen in het groen met een houten boot op maat

Een zandbak in een echte kinderboot van gladgeschuurde kastanjehouten palen... Welk kind wil dat nu niet? Maar er is nog meer te ontdekken in de ruim opgezette Utrechtse kinderspeelplaats. Een tipi van wilgentakken bijvoorbeeld op een eilandje van schors. Of een waterpomp die de kinderen zelf kunnen bedienen. Het water is drinkbaar en loopt netjes weg, zodat het geen kliederboel wordt.

Speciaal voor de baby’s is er grasveldje met een buxushaag gemaakt. De schaduwdoeken beschermen de kinderen in de zomer tegen de felle zon.

Kinderdagverblijf ’t Mereltje in Bilthoven heeft haar grote buitenruimte omgetoverd tot natuurlijke kindertuin met een speelplaats vol leuke en leerzame speeleilanden.

Zelf kiezen: kleurige glijbaan of houten trein

Met ieder kind is rekening gehouden bij Kinderdagverblijf ’t Mereltje. Het ene kind fietst liever over steen, de ander speelt graag in het zand. Ook de speelelementen zijn verschillend. De houten zelfgemaakte trein staat gezellig naast de kleurige glijbaan. En het vierkante speelhuisje is minstens zo’n mooie verstopplek als de natuurlijke wilgenhaag. Samen met het kinderdagverblijf bracht Van Dijk Tuinen alle wensen in kaart, waardoor een gezellige en leerzame speelplek voor peuters is ontstaan.