Voor woonwarenhuis Het Kabinet in Bunnik verzorgt Van Dijk Tuinen al 15 jaar de groenvoorziening. Net als in Het Kabinet wordt de tuin regelmatig aangepast aan trends van deze tijd.

Tuin als verlengstuk

Bij woonwarenhuis Het Kabinet lieten we de buitenruimte met antracietkleurige stenen vanaf het gras geleidelijk overgaan naar binnen. De hoge linden voor de entree zorgen bovendien voor een koninklijk onthaal. Als u vanaf de A12 de afslag neemt naar Van Dijk Tuinen in Werkhoven, ziet u automatisch woonwinkel Het Kabinet liggen. Ga eens langs en laat u inspireren door moderne, landelijke, klassieke en eigentijdse interieurs. Of kijk op www.hetkabinet.nl

In de tuin van Paleis Soestdijk vinden regelmatig evenementen plaats. Denk aan zomerse opera’s rond de vijver of een winters kerstgala. Na dergelijke evenementen assisteert Van Dijk Tuinen de tuindienst van Paleis Soestdijk bij het herstellen van de tuin.

Bezoek aan de tuin

De hoftuin van Paleis Soestdijk is begin negentiende eeuw in Engelse landschapsstijl ontworpen door tuinarchitect Jan David Zocher en is het bezoeken waard. U kunt dit op eigen gelegenheid doen of onder begeleiding van een ervaren tuingids. Deze gids vertelt u alles over het park, van de bloementuin van Koningin Juliana tot het verhaal achter de grote omgevallen trompetboom. U leest meer over de tuin op: www.paleissoestdijk.nl

Woonzorgcentrum Ewoud, vlak bij het historische centrum van IJsselstein, doet er alles aan het welzijn van cliënten te vergroten. Ook met een fraai ingerichte tuin en dierenweide.

Grote vijver en gezellige dierenweide

De herinrichting van de tuin startte met de aanleg van een vijver (120 m²) en verschillende vaste planten die in de zomer prachtig bloeien. Met deze mix van planten en het water lok je al snel dieren, zoals badderende vogels, snoepende vlinders en kwakende kikkers. Daarna realiseerde Van Dijk Tuinen de gezellige dierenweide, inclusief houten verblijven. Koning Willem Alexander kwam in 2014 op bezoek en schonk de inwoners van IJsselstein een paard.

Natuurlijke binnentuin voor Woonzorgcentrum Lieven de Key

De grote beschermde binnentuin (500 m²) van woonzorgcentrum Lieven de Key is volledig afgestemd op de bewoners met dementie. De tuin met de rustige lijnvoering geeft een ruimtelijk gevoel. De wandelpaden zijn overzichtelijk, en veilig dankzij de rubberen gietvloer. Er zijn bovendien volop ontdekkingsmogelijkheden door de ronde verlichting, de fontein van cortenstaal en de geweven beplanting met grassen.

Ronde lijnen met seizoensbloeiers

Voor het tuinontwerp werkte Van Dijk Tuinen samen met landschapsarchitect Andrew van Egmond. De ronde vormen sluiten aan op de architectonische lijnen van het nieuwe gebouw. De planten geven daarin een open, natuurlijke uitstraling. Elk seizoen zijn er andere bloeiers, zoals de naald van cleopatra, stipa, bruine aar en helenium.