In een nieuwbouwwijk in Houten maakten we deze weelderige plantentuin op zware kleigrond. In tegenstelling tot veel mensen, vinden deze tuineigenaren het leuk om in de tuin te werken. Zij hadden zelf ook een aantal planten vanuit hun vorige tuin meegenomen die een mooie plek in de nieuwe tuin moesten krijgen.

Tuin ontwerpen en aanleggen op kleigrond

De wens was om echt in alle rust tussen de bloeiende planten te kunnen zitten. Het vlonderterras achterin de tuin is nu een ideale plek om heerlijk te genieten van alles wat er om je heen bloeit en groeit.

Nadat het tuinontwerp en het beplantingsplan waren goedgekeurd, zijn we in eerste instantie aan de slag gegaan met het grondwerk. We hebben lucht in de zware klei aangebracht door de vastgereden grond eerst goed te spitten. Daarna hebben we een flinke laag compost doorgemengd met de klei.

De plantborders zijn opgesloten door cortenstalen borderranden van 15 cm hoog. Dit zorgt voor een mooie uitstraling. Tevens is het grind hierdoor goed opgesloten.
Naast hout en het grind is er een terras van antraciet kleurige keramische tegels. Al deze materialen zijn qua kleur goed op elkaar afgestemd en vormen samen met de beplanting een mooi geheel!

 

Liatris, Echinacea, Lavendel en de Verbena bloeien prachtig tot september. De stoere eikenhouten pergola zorgt voor privacy. Zeker als deze straks volgroeid is met de blauwe regen.

Heeft u ook een uitdagende tuin? Laat het ons weten!

We zijn erg trots dat we deze tuin mochten aanleggen en zijn blij met het resultaat. Net als de bewoners. Deze tuin in Nieuwegein had een flink hoogteverschil en was moeilijk bereikbaar, maar alle wensen zijn vervuld! Door het maken van een goed ontwerp in 2D en 3D hebben we de opdrachtgever verrast en kunnen ze nu volop genieten van hun tuin.
Bijna alle materialen in deze tuin zijn met een hijskraan over de woning heen getransporteerd. We zien moeilijk bereikbare plekken als een uitdaging. Heeft u ook een uitdagende tuin? Laat het ons weten!

Luxe overkapping met jacuzzi en barbecue

Onder de grote overkapping is een heerlijke plek gemaakt, mét jacuzzi te zitten. Het shutterscherm zorgt voor privacy en geeft sfeer aan de overkapping. Deze overkapping van hardhout in combinatie met Douglas hout is bereikbaar via de twee drijvende staptegels in de vijver. In de vijver is zelfs een kleine waterval gemaakt die in de avond wordt aangelicht. Onder de overkapping staat ook een gasbarbecue en een tafel waar je ’s avonds heerlijk op je gemak kunt eten. Zelfs als het wat begint te regenen.

Vanuit de overkapping is een mooi zicht op de afwisselende beplanting. De combinatie van siergrassen en bloeiende vaste planten maakt de tuin in elk seizoen boeiend.

Hardhouten vlonderterras aan het water

Een niveau lager in de tuin bevindt zich het hardhouten vlonderterras aan het water. Hier hebben de bewoners heerlijk de ruimte om te zitten en kunt genieten van alles wat er bij het water leeft. De vlonder is door twee trappen te bereiken. Een speelse trap van grote oudhollandse betontegels die elkaar overlappen en een wat royalere trap van oudhollandse traptreden.

Het was een flink project waar een aantal weken aan is gewerkt door een vaste ploeg hoveniers. Er komt veel bij kijken. Onze hoveniers vinden het ontzettend leuk om dit soort projecten te realiseren!

 

 

De bewoners van deze villa wilden graag een tuin die goed bij de woning paste en waar het hele gezin volop gebruik van kon maken. We zijn met onze architect aan de slag gegaan en kwamen 4 weken later met een ontwerp in 2D en 3D. Er is een zwembad en een jacuzzi op een mooie plek in de tuin gerealiseerd, omgeven door veel beplanting waardoor je een echt vakantiegevoel ervaart. Vanwege de beplanting is privacy gewaarborgd.

 

 

Bouwhut bouwen

Speciaal voor de kinderen is er een speelveldje aangelegd en hebben we een gave boomhut gebouwd. Ze kunnen heerlijk hockeyen op het veldje of lekker spelen in de boomhut die compleet van kastanjehout is gemaakt.

De witte (op maat gemaakte) muren in de zithoek en bij het zwembad zorgen voor intieme plekken en geven diepte aan de tuin. Naast het zwembad is er een ruim vlonderterras van hardhout aangelegd met 4 ligbedden. Een heerlijke plek waar je relaxed in de zon kunt liggen.

IJsselstein ligt in de buurt van een rivier (De Lek) en heeft daardoor van oorsprong een kleigrond. Met de aanleg van de tuin hebben we rekening gehouden met de beplanting. Deze is divers en deels groenblijvend waardoor de tuin in elk seizoen een mooi beeld geeft.

De grote keramische tegels van 90x90 cm zijn gevoegd waardoor er geen onkruid tussen kan groeien.

Zwembad met zonneterras

De zwembadrand is op maat gemaakt in dezelfde tegelsoort als het terras, waardoor er een eenheid ontstaat met een modern uiterlijk.

Na de aanleg hebben we met de tuineigenaren afgesproken dat wij ook de tuin periodiek onderhouden. Elke maand komen we langs, zodat de tuin altijd in goede conditie blijft en de bewoners er volop van kunnen genieten.

 

De opdrachtgevers wilden een strakke tuin met weinig onderhoud, maar wel met beplanting voor de sfeer. “We hebben geen groene vingers”, gaven ze aan bij het eerste gesprek in onze showroom in Odijk. Bij het aanleggen van de tuin hebben we daar expliciet rekening mee gehouden.
 

De tuin die we gerealiseerd hebben, bestaat uit een lekker groot terras van keramische tegels in een hardsteen kleur. Deze zijn gecombineerd met houtlook tegels. Daarnaast zijn er witte plantenbakken op maat gemaakt met gemakkelijk te onderhouden planten. De bamboe, lavendel en geraniums hebben relatief weinig aandacht nodig. De groenblijvende grassen en groenblijvende heesters zorgen het hele jaar door voor een fris en rustgevend beeld.

Schutting met buitenbehang

De schutting rechts is bekleed met een wit buitenbehang in dezelfde stijl als de plantenbakken. Dit geeft direct een strak beeld. Het buitenbehang is over een schutting geplaatst en is gemakkelijk schoon te houden, net als de plantenbakken.

Op de muur (aan de linkerzijde) zijn dunne latten van bamboe bevestigd door middel van een kliksysteem. Hierdoor zijn er en geen schroeven zichtbaar! De latten lopen over in een bankje, zodat er wat extra zitruimte is gecreëerd.

 


 

Beregening met een kraancomputer

Op de buitenkraan is een eenvoudige beregening gemonteerd. In elke plantenbak loopt een druppelslang die wordt aangestuurd door een kraancomputer.

Neem contact op met Jeroen van Dijk voor een persoonlijke afspraak.

De tuin is steeds vaker een onderdeel van het huis. Ook in deze nieuwbouwwijk in Schalkwijk. Deze tuinliefhebbers hebben we blij kunnen maken met een groene tuin waarbij voldoende ruimte is voor de kinderen en de hond om te spelen. Een echte leeftuin, waarbij een slimme beregeningsinstallatie zorgt voor minder onderhoud. De installatie is via WiFi gekoppeld aan internet en stemt de hoeveelheid water af op de weersvoorspellingen.

Onze hoveniers zijn een paar weken bezig geweest om dit prachtige resultaat neer te zetten. In tegenstelling tot menig andere hovenier, werken we alles in 1 keer helemaal af. Daarna kunt u direct genieten van uw tuin.

In deze tuin is bewust gekozen voor Catalpas, omdat deze bomen jaarlijks hard groeien en grote bladen hebben die natuurlijke schaduw geven. Er zijn groenblijvende heesters gebruikt om meer privacy te creëren en lekker te kunnen genieten van de tuin. De gekozen beplanting is kleurrijk het hele jaar door en zorgt voor voldoende vlinders.