De tuin is steeds vaker een onderdeel van het huis. Ook in deze nieuwbouwwijk in Schalkwijk. Deze tuinliefhebbers hebben we blij kunnen maken met een groene tuin waarbij voldoende ruimte is voor de kinderen en de hond om te spelen. Een echte leeftuin, waarbij een slimme beregeningsinstallatie zorgt voor minder onderhoud. De installatie is via WiFi gekoppeld aan internet en stemt de hoeveelheid water af op de weersvoorspellingen.

Onze hoveniers zijn een paar weken bezig geweest om dit prachtige resultaat neer te zetten. In tegenstelling tot menig andere hovenier, werken we alles in 1 keer helemaal af. Daarna kunt u direct genieten van uw tuin.

In deze tuin is bewust gekozen voor Catalpas, omdat deze bomen jaarlijks hard groeien en grote bladen hebben die natuurlijke schaduw geven. Er zijn groenblijvende heesters gebruikt om meer privacy te creƫren en lekker te kunnen genieten van de tuin. De gekozen beplanting is kleurrijk het hele jaar door en zorgt voor voldoende vlinders.

 

Een tuin aanleggen in Odijk is een heerlijk thuiswedstrijd. Voor onze hoveniers zijn dit mooie projecten waar zij zo'n twee a drie weken druk mee zijn. De oude tuin hebben we leeggehaald en daarna hebben we een compleet nieuwe privacy-beschermende tuin aangelegd. Dat is inclusief de schuttingen, verlichting, beregeningsinstallatie, slimme maairobot, de overkapping en het tuinhuis. Alles is op maat gemaakt.

De bewoners waren nog geen klant bij ons en hebben na een bezoek aan onze showroom een wensenlijst opgesteld en moodboard gemaakt. Die (visuele) informatie hebben we samen met onze architect omgezet naar een prachtig ontwerp. De tuin is een 2e huiskamer geworden, mede door de overkapping aan het tuinhuis. Hier wordt niet alleen heerlijk gedineerd en geborreld, maar ook thuis gewerkt.

De tuin straalt rust uit en is door de juiste plantenkeuze onderhoudsvriendelijk. Voor ons betekent 'onderhoudsvriendelijk' niet een tuin vol tegels, maar een goede combinatie van planten, beregening en natuurlijk een subtiel weggewerkte maairobot. Ziet u hem te staan?

 

 

Duurzame tuin

Het bijzondere aan deze tuin, is dat het regenwater opgevangen wordt in een groot infiltratie krat zodat het regenwater niet verdwijnt naar het riool waar het met veel energie gezuiverd wordt. Het infiltratie-krat geeft het water langzaam af aan de bodem en is daardoor een stuk milieuvriendelijker.

De eigenaren van deze bostuin in Driebergen zijn al ruim 20 jaar klant bij Van Dijk Tuinen. Na het bouwen van hun nieuwe huis, hadden we het genoegen een compleet nieuwe tuin aan te leggen. Het huis is duurzaam gebouwd en die gedachte is doorgetrokken naar de tuin. De bostuin is beplant met bij- en vlinderaantrekkende zomerplanten en struiken.

Deze regio wordt gekenmerkt door een zandgrond. Dit brengt extra voorbereiding met zich mee bij de aanleg. De bodem is bijvoorbeeld verrijkt met goede compost als voedingsbodem voor de nieuwe beplanting. Dit komt ook het gazon ten goede en is belangrijk voor de wens van deze tuinliefhebbers. Zij wilden namelijk een groter gazon, waarbij ze lekker het bos in konden kijken.

Het hele jaar een kleurrijke tuin

Om de tuin het hele jaar door kleurrijk en groen te houden, is gekozen voor gebalanceerde samenstelling van de planten met onder andere varens en rododendrons. Onze hoveniers verzorgen iedere maand het tuinonderhoud. Om het gras sterk en groen te houden, doet de maairobot dagelijks zijn werk (ook met regen). De grasmat ligt er strak bij waardoor de tuin er verzorgd uitziet. De maairobot is ook via de smartphone te bedienen.