De tuin is steeds vaker een onderdeel van het huis. Ook in deze nieuwbouwwijk in Schalkwijk. Deze tuinliefhebbers hebben we blij kunnen maken met een groene tuin waarbij voldoende ruimte is voor de kinderen en de hond om te spelen. Een echte leeftuin, waarbij een slimme beregeningsinstallatie zorgt voor minder onderhoud. De installatie is via WiFi gekoppeld aan internet en stemt de hoeveelheid water af op de weersvoorspellingen.

Onze hoveniers zijn een paar weken bezig geweest om dit prachtige resultaat neer te zetten. In tegenstelling tot menig andere hovenier, werken we alles in 1 keer helemaal af. Daarna kunt u direct genieten van uw tuin.

In deze tuin is bewust gekozen voor Catalpas, omdat deze bomen jaarlijks hard groeien en grote bladen hebben die natuurlijke schaduw geven. Er zijn groenblijvende heesters gebruikt om meer privacy te creëren en lekker te kunnen genieten van de tuin. De gekozen beplanting is kleurrijk het hele jaar door en zorgt voor voldoende vlinders.

 

In deze nieuwbouwwijk in Amerongen hebben we tuinliefhebbers (voor de tweede keer) blij kunnen maken met een natuurlijke tuin. Een echte leeftuin met veel groen en aantrekkelijke planten voor bijen en vlinders. Lekker picknicken in de voortuin, buiten eten met het gezin in de achtertuin of een gezellig avondje doorbrengen met vrienden onder de overkapping. Deze tuin biedt het allemaal!

De tuinen zijn ontworpen en aangelegd tijdens de bouw van het huis. Het tuinontwerp was in 1 keer goed! Er zijn geen aanpassingen gemaakt. Dat komt mede doordat we bij elke tuin dezelfde stappen doorlopen zoals het maken van een moodboard, een vlekkenplan en een 3D-presentatie. Daarna is alles in 1 keer helemaal afgewerkt, zodat de bewoners direct konden genieten van hun tuin.

Bijzonder planten en bomen

Op het veranda-dak zijn Sedum-planten gebruikt om het natuurlijke karakter van de tuin te benadrukken. Daarnaast hebben we een 'Koelreuteria paniculata' (lampionenboom) gezet. Deze van oorsprong Oosterse boom biedt het hele jaar door een mooi aanzicht. De meerstammige Heptacodium bloeit prachtig in augustus.

In de tuin is Cortenstaal en veel Douglas-hout gebruikt voor een moderne landelijke uitstraling die aansluit op het moderne ogende woonhuis. Die sfeer is doorgetrokken in de overkapping en de berging. De tuin zorgt voor een gezellig sfeertje in de woonwijk, maar ook voor een beetje afscherming voor privacy.

 

Deze tuin vonden we echt heel gaaf om te doen! We hebben deze tuinliefhebbers in Vleuten blij mogen maken met een hele moderne leeftuin waarbij de grootsheid van het huis wordt geaccentueerd door het gazon. Het vertrekpunt van de tuin was een pas gebouwde woning en een heel leeg kavel. We hebben écht alles mogen aanleggen. De bewoners wilde een tuin die passend is bij de moderne woning. Met de aanleg van het terras en een zwembad is die opdracht zeer geslaagd.

Licht en ruimte

Door het gebruik van meerstammige heesters die solitair in de tuin staan, brengen we groen in de tuin, maar met behoud van licht. De bloemenperken geven gedurende het jaar mooie kleuren in de tuin. De planten zijn specifiek uitgezocht om bij de stijl van het huis passen.

De maairobot en maandelijks tuin onderhoud zorgt dat alles in perfecte staat blijft. Het slimme beregeningssysteem (die via Wifi is gekoppeld aan actuele weerberichten) zorgt dat er automatisch meer of minder gesproeid wordt. Heel fijn in zomerse maanden! De bewoners kunnen eventueel zelf nog aanpassingen maken via hun smartphone op afstand zoals het aan- of uitzetten van een groep sproeiers.

Alsof je in je eigen tuin op Ibiza zit

Het gezin uit Vleuten woont hier met hun kinderen aan het Maximapark. Een groene omgeving die is doorgevoerd in de tuin. De grote keramische tegels van 90 x 90 cm stralen luxe en rust uit. Alsof je op Ibiza zit!

Via via bij Van Dijk Tuinen terecht gekomen

'Via via' zijn de Vleutenaren bij ons terecht gekomen. Altijd leuk om te horen dat ons werk tot nieuw werk leidt. Een groter compliment kunnen we niet krijgen! De bewoners uit Vleuten hadden reeds als een tuinplan laten maken, maar dat was niet naar wens. Later hebben wij hier naar gekeken en heeft onze tuinarchitect een nieuw tuinontwerp gepresenteerd (in 3D). Het werd goed ontvangen en is daarna éxact zo uitgevoerd, zonder aanpassingen.

 

De tuin is steeds vaker een onderdeel van het huis, zo ook deze tuin in Soest. Deze tuinliefhebbers liepen in onze showroom binnen met foto's van tuinen hen aanspraken. Ze wilde geen concessie doen op kwaliteit en het beste uit hun tuin halen. Op basis van onder andere hun moodboard hebben we hen blij kunnen maken met een parkachtige tuin met een uitzicht op een dennenbos en boomhut voor de drie kinderen.

De grootste uitdaging zit onder de grond

Het resultaat is prachtig geworden, maar de echt uitdaging van deze tuin zit onder de grond. Dit klassiek ogende huis staat op de rand van de Soester Duinen. Een natuurgebied dat zich kenmerkt door de pure witte zandgronden. Voordat de tuin aangelegd kon worden, is 50 centimeter van de toplaag verwijderd en vervangen door voedingsrijke tuinaarde. Door deze bijzondere ondergrond is gekozen voor specifieke planten die goed groeien op deze grond.

Speel-tuin voor de kinderen 

Samen met een gespecialiseerde boomhut-bouwer, hebben we een tuin gemaakt waarin de kinderen van dit gezin heerlijk kunnen spelen. Voetballen, springen op de ingegraven trampoline, lekker op avontuur in de boomhut of een vuurtje stoken in de zitkuil... Het kan er allemaal! De "wolken van Taxus" geven een mooie touch aan de tuin.

Een compleet plaatje

Onze 3 hoveniers zijn een maand bezig geweest om deze chique droomtuin te realiseren. Inclusief oprit voor de auto's. Gelukkig zijn we vroegtijdig ingeschakeld. Al tijdens de bouw van het huis hebben we contact gehad met de binnenhuisarchitect. Het 'Castle grind', de verlichting, slimme tuintechnieken tegen onkruid, de beregeningsinstallatie en de maairobot zorgen samen voor een prachtig resultaat en minder onderhoud.

 

 

Een tuin aanleggen in Odijk is een heerlijk thuiswedstrijd. Voor onze hoveniers zijn dit mooie projecten waar zij zo'n twee a drie weken druk mee zijn. De oude tuin hebben we leeggehaald en daarna hebben we een compleet nieuwe privacy-beschermende tuin aangelegd. Dat is inclusief de schuttingen, verlichting, beregeningsinstallatie, slimme maairobot, de overkapping en het tuinhuis. Alles is op maat gemaakt.

De bewoners waren nog geen klant bij ons en hebben na een bezoek aan onze showroom een wensenlijst opgesteld en moodboard gemaakt. Die (visuele) informatie hebben we samen met onze architect omgezet naar een prachtig ontwerp. De tuin is een 2e huiskamer geworden, mede door de overkapping aan het tuinhuis. Hier wordt niet alleen heerlijk gedineerd en geborreld, maar ook thuis gewerkt.

De tuin straalt rust uit en is door de juiste plantenkeuze onderhoudsvriendelijk. Voor ons betekent 'onderhoudsvriendelijk' niet een tuin vol tegels, maar een goede combinatie van planten, beregening en natuurlijk een subtiel weggewerkte maairobot. Ziet u hem te staan?

 

 

Duurzame tuin

Het bijzondere aan deze tuin, is dat het regenwater opgevangen wordt in een groot infiltratie krat zodat het regenwater niet verdwijnt naar het riool waar het met veel energie gezuiverd wordt. Het infiltratie-krat geeft het water langzaam af aan de bodem en is daardoor een stuk milieuvriendelijker.